Eigenschappen op een rijtje

De lastafels van lastafelgigant zijn gemaakt uit S355 plaatstaal, gebeitst en geolied. Dit heeft als groot voordeel dat de tafels na gebruik niet gaan roesten op lasspetters, ook hechten de lasspetters veel minder snel aan de lastafel vast.

Een lastafel bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk:

Het bovenblad met gaten patroon h.o.h. 100mm met standaard gaten van rond 20mm. Tevens is er de mogelijkheid om te kiezen voor gaten van rond 16mm of 28mm. Een andere optie is graveer belijning. Dit is namelijk zeer gemakkelijk bij het samenstellen van uw project.

Het volgende onderdeel waaruit de lastafel bestaat is de opspanrand rondom die 90 graden naar beneden staat, hierin zitten 2 rijen gelaserde gaten. Deze zijn zo geconstrueerd dat bijhorende opspanbenodigdheden er precies tegenaan passen. Denk hierbij aan 90 graden winkelhaken, tafelverbreders en niet te vergeten de tafelverbreders XL.

Het laatste onderdeel (op de poten van 100mmx100mm na) zijn de ribben van de tafel. Dit is zeker niet het minste onderdeel van de tafel. Sterker nog, het is een van de belangrijkste onderdelen waar de meesten onder ons niet bij stil staan. Het is namelijk zo dat de ribben de constructie van de lastafel maken. Ook zorgt het ervoor dat het bovenblad mooi strak en recht wordt. Dus bent u opzoek naar een lastafel, let maar eens op hoeveel ribben er onder de lastafel zitten. De lastafelgigant heeft hier in ieder geval niet op bezuinigd, zowel in lengte- als in breedteribben.

We hadden het net al over de poten onder de lastafel. Ook hier is bij lastafelgigant over nagedacht. Ze zijn namelijk verstelbaar in hoogte en passen zich aan de grondslag aan door middel van een kogelgewricht. Hierdoor is de lastafel altijd waterpas te stellen en kunt u de gewenste werkhoogte instellen. Ze zijn zo onder de lastafel geplaatst dat je er zelf geen last van hebt als je staat te werken aan de lastafel. Ze staan namelijk niet net zoals bij andere fabrikanten aan de uiterste hoeken en kanten maar een stukje terug onder de lastafel. Dit scheelt weer een hoop ergernissen, bevorderd de productiviteit en werksfeer.

Met een lastafel alleen kunt u al een heleboel maar met de bijhorende pakketten met opspanbenodigheden van lastafelgigant kunt u de lastafel optimaal gaan benutten. In onze pakketten zitten onder anderen winkelhaken 90 graden en tafelverbreders/winkelhaken. Zoals de benaming al zegt kun je hiermee de lastafel verbreden of verlengen. Dit is zeer gemakkelijk voor de grote projecten. Vervolgens zijn er voor het zwaardere en nog grotere werk de tafelverbreders XL. Deze kan je ook als winkelhaak op de tafel bevestigen voor de grote projecten in verticale positie omhoog. Dit werkt weer zeer gemakkelijk en efficiënt. Naast dit alles zijn er ook nog de losse aanslagnokken, spanbouten, rechte aanslag plaatjes, haakse aanslag plaatjes en zeker niet te vergeten de gigantische kwaliteit opspantangen van Gedore. Ook hier is niet op bezuinigd want kwaliteit is prioriteit.

Winkelwagen